Overeenkomstenrecht

 

In de dagelijkse praktijk sluiten wij allerlei overeenkomsten. Daarbij kan het gaan om heel grote overeenkomsten, zoals de aankoop van een woning. Maar het kan ook om heel veel andere, kleinere overeenkomsten gaan: u bestelt via internet een telefoon, maar krijgt een verkeerd merk, of (erger nog) na de betaling hoort u helemaal niets meer. Of u koopt via Marktplaats een auto en die blijkt allerlei gebreken te hebben, ondanks de toezegging van de verkoper dat de auto in zeer goede staat is geweest.

 

Maar ook uw telefoon- of internetaansluiting is gebaseerd op een overeenkomst. En dat geldt ook voor de levering van gas, water en electriciteit.

 

De praktijk leert dat de vele overeenkomsten die wij met z'n allen sluiten ook erg veel problemen opleveren. Er wordt niet betaald, er wordt niet geleverd wat was afgesproken, er mankeert van alles aan het geleverde artikel.

 

In al deze gevallen is het verstandig juridsich advies over uw positie in te winnen. Juist in dit soort situaties blijkt het vaak mogelijk zijn een oplossing te vinden, zonder dat de inschakeling van de rechter noodzakelijk is. Soms is een enkele brief voldoende, soms is een uitgebreidere briefwisseling nodig en in een enkel geval moet wel de gang naar de rechter te worden gemaakt. Maar dat beslist u vanzelfsprekend uiteindelijk zelf!

 

Loopt u tegen een probleem als hier beschreven aan, informeert u dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij adviseren u graag.

» » Overeenkomstenrecht

Direct contact

De Friese Rechtshulp
Nieuweweg 11
8911 LK Leeuwarden

»

Stel uw vraag

»

Actueel

»
mensen_top_kleur

mensen_top_kleur

10
mensen