Huurrecht

 

Een bijzondere overeenkomst is de huurovereenkomst. Voor een dergelijke overeenkomst zijn in de wet speciale regels opgenomen. Daarbij maakt het niet uit of u van een woningstichting huurt of van een particulier persoon.

 

Soms blijkt het lastig te zijn de huur te betalen. De verhuurder dreigt dan met incassomaatregelen of zelfs met huisuitzetting.

 

Andersom kunt u ook een probleem hebben met uw verhuurder. Zo kan het voorkomen dat de gehuurde woning een flinke achterstand in het onderhoud heeft en dat verhuurder niet bereid is daar iets aan te doen. Of de verhuurder wil de huur verhogen met een te hoog percentage.

 

In al dit soort situaties - en er zijn er nog veel meer te noemen - kunt u een beroep op ons doen om duidelijkheid te krijgen over uw rechten en plichten. Ook hier geldt dat u beter in een vroeg stadium contact kunt opnemen. Voorkomen is altijd nog beter dan genezen!

 

Als het nodig is dat de rechter een beslissing neemt over een geschil met betrekking tot de huurovereenkomst, dan kunt u bij ons terecht. Wij staan u graag en deskundig bij.

Direct contact

De Friese Rechtshulp
Nieuweweg 11
8911 LK Leeuwarden

»

Stel uw vraag

»

Actueel

»
mensen_top_kleur

mensen_top_kleur

10
mensen