Kosten

De kosten van De Friese Rechtshulp

Voor een intake- of adviesgesprek kunt u vrijblijvend langskomen,  telefonisch contact opnemen of een mailbericht sturen. Wij zullen u zo goed mogelijk verder helpen en daarvoor brengen wij geen kosten in rekening.

 

Als blijkt dat een enkel advies voor u onvoldoende is, dan staan wij u vanzelfsprekend graag bij. Als eerste zullen wij altijd nagaan of u in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging; dit is een vorm van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Als dat zo is, zullen wij de aanvraag daartoe voor u indienen. U bent in dit geval volgens de wettelijke regels altijd een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte daarvan hangt af van uw inkomens- en vermogenssituatie. Meer informatie hierover vindt u op de site van de Raad voor Rechtsbijstand (de instantie die beslist op de toevoegingsaanvraag). U vindt de Raad via www.rvr.org

 

Komt u niet voor een toevoeging in aanmerking, dan geldt ons uurtarief. Het door ons gehanteerde tarief is zonder meer concurrerend te noemen. Ons tarief ligt net boven de € 150 per uur. Inclusief btw en kosten levert dit een tarief van € 185 per uur op.

 

Misschien heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Ook in dat geval kunt u bij ons terecht. Kort geleden heeft de Hoge Raad namelijk bepaald dat het recht op vrije advocaatkeuze voorop staat. U mag dus zelf een advocaat kiezen en kunt de kosten in principe terugkrijgen via uw verzekering. Vaak kunnen we dat achteraf rechtstreeks met uw verzekeraar regelen. Dit geldt ook voor procedures waar het niet verplicht is om u bij te laten staan door een advocaat. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een UWV-ontslagprocedure, maar ook aan bezwaarprocedures in algemene zin. Dit laatste is recentelijk door het Europese Hof nadrukkelijk uitgesproken. 

Heeft u hierover vragen en/of komt u er met uw verzekeraar niet uit, neemt u dan gerust contact met ons op.

Direct contact

De Friese Rechtshulp
Nieuweweg 11
8911 LK Leeuwarden

»

Stel uw vraag

»

Actueel

»
mensen_top_kleur

mensen_top_kleur

10
mensen